Същинска тълпа се втурна по улиците в центъра на Ню Йорк, като причината не е терористичен акт или разпродажба, а рядък покемон. В интернет се появи видео, показващо как стотици хора, играещи мобилната игра Pokemon GO, тичат към Сентръл парк.

Причината е, че в този момент там се е появил редкият покемон Vaporeon. На видеото се вижда как хората крачат към парка с вдигнати пред лицата си смартфони. Някои от тях дори спират колите си насред пътя, слизат от тях и се затичват към Сентръл парк. Това пък е образувало и задръстване на мястото. Всеки от играчите имал надеждата да "улови" редкия покемон с мобилното си устройство. 

Манията по играта далеч надхвърля случилото се в Сентръл Парк. Тя достигна и ММА ринга. Боец "отпразнува" победата си с нокаут над опонент, правейки се, че го "прибира" в покебол.

Играта Pokemon Go стана абсолютен световен хит, като дори се превърна в цел на някои хакерски групи. Основна задача в нея е човек да търси и залавя покемони, обикаляйки из улиците на града, в който живее. До момента Pokemon Gо e изтеглена над 10 милиона пъти от магазина за мобилни приложения на Google.

Вижте видеото с търсещата покемона тълпа:

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg