Манията по играта „Pokemon Go” се прехвърли и в полето на смесените бойни изкуства. По шокиращ, забавен, а донякъде и нелеп начин ММА боецът Майкъл Пейдж „отпразнува” победата си над своя опонент Еванджелиста „Киборг” Сантош. Двамата се изправиха един срещу друг на шоу на компанията за смесени бойни изкуства Bellator.

Пейдж победи Сантош с нокаут, след като заби коляно в лицето му. Впечатляващият финален ход е последван от още по-впечатляващ ритуал след мача. След като съдията слага край на срещата, Пейдж отива до мрежата, а там човек от щаба му му дава шапка, досущ като тази на главния герой от анимацията “Pokemon” Аш Кечъм.

Пейдж слага шапката, след което плъзга към нокаутирания си опонент покебол – малките червено-бели топки, в които героите от анимацията „хващат” покемоните.

Вижте видео от финалните мигове на ММА срещата:

В Ню Йорк пък бясна тълпа щурмува Сентръл Парк в търсене на рядък покемон.

Празненството на ММА-боеца е посветено на играта за смартфони „Pokemon Go”, която се превърна в световен феномен и е свалена над 10 милиона пъти от Google Play Store. Стореното от Пейдж обаче предизвика негативни реакции сред фенове на смесените бойни изкуства. Според някои от тях това е неуважение към опонента му и към спорта като цяло.

След коляното в лицето Еванджелиста Сантош твърди, че е получил фрактура на черепа.

Ловенето на покемони е опасно не само за ММА-бойци. Полицията в Испания дори пусна съвети за безопасност за хората, които играят играта.

Антон Биров,
TrafficNews.bg