„Беше страшно, изведнъж се чу силна експлозия и започнаха да се издигат черни кълба дим във въздуха”, разказа очевидец на инцидента.

От удара на бензиностанцията избухнал пожар. Чул се взрив, а след това огнените кълба обхванали цялата бензиностанция. Само на метри от тях е газстанцията на обекта.

В последния момент шофьорът на камиона е бил изтеглен от кабината от негов колега, след което му беше оказана първа помощ. Полицията спря движението по магистрала Тракия. По-късно на бензиностанцията избухна и лен автомобил. В момента на инцидента на място е имало над 50 души и автобус пълен с пътници от София за Нова Загора. 



„Три минути преди сблъсъка говорих с него по телефона, Наско ми се оплака, че му е лошо, а след това се чу взривът”, заяви пред TNS.bg колегата на пострадалия шофьор. Той обясни, че е спрял, за да му помогне. В момента шофьорът на избухналия ТИР е в линейката до бензиностанцията.

Движението по магистралата в посока Пловдив в спряно!

Това е втори сериозен инцидент на АМ „Тракия” край Пловдив от днес. Както ви съобщихме по-рано тази сутрин, един полицай загина на аутобана. Николай Треновски бе отнесен от турски ТИР, докато е оказвал съдействие при друго ПТП. 40-годишният пловдивски полицай оставя две деца. Колегите на Николай, който загина по време на изпълнение на дълга си, изпратиха психолози да окажат подкрепа на семейството му. Видео и всичко по темата може да видите ТУК.

Половин час преди фаталния удар на магистралата в пловдивския квартал Коматево, при взрив на бойлер,падна къща върху две спящи деца. Пострадалите малчугани са били спасени от екип на пожарната в Пловдив. Те са настанени в болница без опасност за живота. Срутената къща в Коматево вече е неизползваема, освен това може да се окаже незаконна. В едноетажната постройка е живеел самотен баща с двете си деца на квартира. Видео от мястото на инцидента и всички подробности по темата може да видите ТУК.

 

Още новини четете ТУК

TNS.bg