20 убити и над 40 ранени. Това е равносметката след заложническата драма в американския град Орландо. Както вече ви информирахме, около 2 ч. сутринта местно време (9 ч. българско време) мъж разменил изстрели със служител на гей клуб, след което влязъл вътре и взел заложници. След около три часа екип на специалните части нахлул в заведението. Нападателят бил убит в завързалата се престрелка.

Около 20 души са убити при атаката, съобщи началникът на полицията в югоизточния американски град Джон Мина. 42 ранени са били откарани в болница, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА..

Нападателят е убит от полицията. Общо девет полицаи са влезли в престрелка с убиеца. Един от тях е бил ранен в окото, но състоянието му не е сериозно. Нападателят, който не е от Орландо, е бил с две огнестрелни оръжия и взривно устройство.

Говорител на Федералното бюро за разследване (ФБР) определи атаката като терористичен акт, предаде Асошиейтед прес. Властите се опитват да установят дали става въпрос за домашен или международен тероризъм и дали нападателят е действал сам. Нападателят може да е бил ислямист, допусна цитираният говорител на ФБР, цитиран от Франс прес.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg