Гръмотевична буря се очаква и днес в Пловдив. Максималните градуси под тепетата ще бъдат 23, а минималните 14. Предупредителен жълт код е въведен заради вятър по Черноморското крайбрежие. Дъжд валя и през последните часове на много места у нас, но ситуацията вече се успокоява.

Най-много валежи са се излели в района на София - 9 литра на квадратен метър. Междувременно продължава разчистването на щетите и пораженията след вчерашната буря в Стара Загора, Ямбол, Варна и Враца. Пороите поставиха на изпитание канализацията там.

В Стара Загора щетите са най-сериозни. На места дори части от асфалта бяха изкъртени от силния порой. Пороите повишиха нивото на много реки - Тунджа се вдигна с 18 сантиметра за няколко часа.

И днес в югозападната половина на България ще вали, но вече по-слабо, съобщава Нова. Топлото време ще ни зарадва с настъпването на астрономическото лято. Трайно повишение на температурите и спиране на валежите можем да очакваме след 20 юни. Дотогава времето ще бъде нестабилно. До края на първото десетдневие на месеца ще продължат и краткотрайните превалявания.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg