Какво става? Пловдивчанката Цвети Пиронкова достигна четвъртфинала на Ролан Гарос. След тридневен трилър в последния си мач 102-та прегази втората в света. А през уикенда българските грации обраха златото от световната купа по художествена гимнастика. Не само с игра, но и с очарователното си излъчване. Просто са най-хубави.

А уж от Троянската война насам причината за бъркотиите е ясна. Шерше ла фам. Силният пол се ласкаеше с признанието, че до всеки успял мъж има една обаятелна жена. Без значение дали си Парис или Гришо. Да, ама не. Талантът на хасковлията ни залъгваше, че ще се подвизава сред 10-те най-добри в световния тенис. Дал Бог доволно качества, но спестил най-важното – характер на мъж. Стигат му победите над лъскави, известни и богати гаджета, но за успехи срещу съперници от другата страна на мрежата трябва ястребовата непреклонност в очите на Джокович.

Футболните ни национали отлетяха за Япония. Някакъв второ-треторазреден турнир в навечерието на европейското, което е по-интересно от световното поради отсъствието на географски представените смотаняци от други континенти. Дотам я докарахме. За да се случи нещо свястно в татковината, впряга се силата на слабия пол.

Самият премиер стана дядо, без ни на йота да употреби вездесъщата си мотивация. Знае си работата човекът – щом някой министър хвърли оставката си, на момента той го замества с министърка – доказано предана или коалиционно гримирана, все едно, важното е жена да е. И така вече 4 пъти, нещо като четвъртфинал, но на мижав турнир.

Къде ти политически Ролан Гарос у нас? Като валяк Бойко изпомачка разни опоненти-джуджета, но сега отляво се задава една фурия, не признава ни рейтинг, ни харизма, ни его, сипе люти опозиционни закани за предсрочни парламентарни избори. Хайде да не прескачаме президентските, все ще се намери една достойна жена, колкото да ни измие “срама по челото”...

Апропо, браво на Цвети, нашето мъжко момиче.

 Още новини ТУК

Мария Владова, TrafficNews.bg