12 души са били отведени с полиция преди 40 минути от село Марково. Привикването е започнало още сутринта, когато от дома му в Първенец е бил прибран Благовест Паунов. Всички задържани са се готвили да заминат на протестния митинг, организиран от Комитета за национално спасение. Той трябва да започне днес 12 часа на площад "Народно събрание".

„Сутринта вкъщи дойде полиция и търсеше сина ми Спас. По-късно разбрах, че са отвели и по-малкия ми син Благовест”, разказа за TNS.bg Атанаска Паунова от Марково.

След като разбрал, че полицията го търси, отишъл в кметството, за да види каква е причината. А там заедно с още няколко момчета и момиче са натоварени в полицейски автомобили и отведени към Пловдив.

„Попитах полицая защо задържат синовете ми, а те ми отговориха: "пътнотранспортно произшествие”, обясни Паунова. Тя е категорична, че синовете й не са участвали в никаква катастрофа.

Тя смята, че причината за отвеждането им е планираното участие на синовете й в предстоящия митинг. Двамата членуват във Воински съюз „Васил Левски”.

Отвеждането на младежите е обект на коментари в центъра на селото. Местните жители са възмутени от случващото се и са категорични, че това е пълно беззаконие.

ВИДЕО и подробности за случая гледайте в емисията на TNS TV:

Очаквайте подробности!

Още новини ТУК

TNS.bg