Община Пловдив си търси парите, които местните футболни клубове „Локомотив“ и „Ботев“ й дължат за неизплатени концесионни възнаграждения. Дългът на „черно-белите“ е за концесията на част от подлеза на Централна жп гара и още от времето на силовата групировка „ВИС-2“ и застреляния бос Георги Илиев. Към днешна дата изискуемата сума е нараснала на 146 191 лв., като 90 000 лв. от нея е главницата, а останалото са натрупаните лихви, съобщава Труд.

„Жълто-черните“ дължат 103 000 лв. концесионни такси за 3 години за стадион „Христо Ботев“, а с начислените лихви сумата вече гони 120 000 лв. Ако тези задължения не бъдат изплатени, може да се стигне до запор на банковите сметки на двата клуба от Първа професионална лига и опис на имуществото им от частни съдия изпълнители, твърдят юристи.

Има и вариант дълговете да бъдат опростени от Общинския съвет в Пловдив, но е малко вероятно подобно предложение да мине през местния парламент, който вече прекрати концесията на подлеза на Централна гара и си взе магазините от ПФК „Локомотив 1926 Пловдив“ АД. Същата съдба е на път да сполети и ПФК „Ботев Пловдив“ АД за концесията на „Колежа“, чийто строеж е замразен заради липса на инвестиции след фалита на КТБ и оттеглянето от клубните дела на ексбанкера Цветан Василев.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg