Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с началника на Националната служба за охрана ген. Ангел Антонов и поиска на държавните горски предприятия да бъдат върнати превозните средства, които са били предоставени на службата. Това съобщиха от правителствената информационна служба. За охраната и транспорта на премиера отговаря НСО и по преценка на службата министър-председателят и екипът му са ползвали превозните средства при командировки извън столицата. Автомобилите са използвани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и бежанските центрове.

Припомняме, че три джипа, купени през декември 2015 г. от три държавни горски стопанства, се ползват от НСО, вместо за ловни цели, показа разследване на Би Ти Ви.

Миналата година заявката за луксозни джипове идва от 4 горски стопанства - в Благоевград, Смолян, Свилен и Габрово. Реално се сключват 3 сделки, тъй като обществената поръчка  в Габрово се проваля. Останалите три стопанства обаче купуват джипове по 200 000 лв. всеки и ги предоставят чрез договор на Националната служба за охрана. Би Ти Ви показа и договорите за това действие. Същевременно директорите на стопанствата обясниха, че джиповете изпълняват държавни задачи по предназначение. Междувременно в Министерството на земеделието имало писмо от началника на НСО, който предлага джиповете да преминат към тази служба за охрана. Би Ти Ви показа, че един от тези джипове се е ползвал и от Бойко Борисов при посещение в Луковит.

Снимката е илюстративна

TrafficNews.bg