Бившият фуболист на ЦСКА Фелипе Машадо е пътувал в самолета, който се разби с 81 души на брода, включително бразилски футболен отбор, предаде агенция БГНЕС. Машадо играе за отбора на „Чапекоензе“ от началото на този сезон, а в периода 2007-2009 носеше екипа на ЦСКА, като стана шампион с "червените" при последната им титла през 2008 г.

Чартърният полет от Боливия е превозвал членовете на футболния отбор „Чапекоензе“. Те са се подготвяли за финала за „Копа Судамерикана“ срещу тима от Меделин „Атлетико Насионал“.

По непотвърдена информация поне двама от тима на „Чапекоензе“ са оцелели, става въпрос за Алан Рушел и Данило. Според спортната телевизия Телемундо Депортес Рушел е бил в шок, но е в съзнание и говори и поискал медицинските екипи да не свалят халката му и да види семейството си.

На борда на самолета е имало 71 пасажери и 9-членен екипаж. Самолетът се е разбил в планините в района около града малко след полунощ местно време. Кметът на Меделин Федерико Гутиерес описа случилото се като „трагедия от огромен мащаб“, но добави, че е възможно да има оцелели.

От летище "Хосе Мария Кордова де Рионегро", информират, че всички екипи за оказване на помощ са мобилизирани, защото е "докладвано за шестима оцелели". Според летищните власти причина а катастрофата може да е електрическа повреда.

Лошото време прави мястото на катастрофата, което е в планински район, достъпно само по земя. На мястото на инцидента не е избухнал пожар, което кара спасителите да се надяват, че може да има повече оцелели.

TrafficNews.bg