17 ноември 2016 г. е специфичен ден. Защо? Защото на кметския стол днес не стои Иван Тотев, а ученичка от езиковата гимназия "Иван Вазов". Дванайсетокласничката Йолена Гешева седна на кметското място на един от най-големите градове у нас по повод инициативата "Мениджър за един ден". 

Но коя е новата кметица? Младата Йолена е отличничка. Тази година завършва ЕГ "Иван Вазов", където е в паралелка с английски език. Тя е сред учениците, които стоят зад проекта "Книгосвет" - специално устройство, което позволява четене на книги на тъмно. След като завърши, основна цел на момичето няма да е властта, а продължаване на образованието й.

Йолена иска да учи в България - планира да кандидатства в Медицинския университет, където иска да следва стоматология. Надява се някой ден да оглави свой собствен бизнес. Освен това "временният кмет" е и национална шампионка по триатлон. Любимото й място в Пловдив е на върха на Альоша - заради енергията, с която я зарежда това място. 

В инициативата „Мениджър за един ден" се включиха 18 институции, компании и организации. В тях 54 ученици ще се запознаят отблизо с дейността им и ще разберат какво е да заемаш важна позиция и да взимаш тежки решения.

Вижте какво казаха кметът Тотев и неговата нова заместничка във ВИДЕОТО:

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg