Футболисти от отбора на „Локомотив” /Пд/ се включиха в символичното закриване на колоездачния сезон, организирано от кмета на район „Тракия” Костадин Димитров съвместно с председателя на „Вело сити България” Агоп Дадикозян.

Шествието тръгна от кметството в „Тракия”, премина през новите велоалеи в района и завърши отново на бул. „Освобождение”.

„Велоалеите в „Тракия” са над 15 километра. Те са изключително удобни и виждаме все повече хора не само да спортуват с колелета, но и да се придвижват на работа, за покупки. Транспортът с велосипеди в района става все по удобен”, заяви Костадин Димитров. Той подчерта, че политиката на Община Пловдив в лицето на кмета Иван Тотев е за разширяване на веломрежата в града и че всички нови улици се изграждат с велоалеи.

„Хората, които карат велосипеди се увеличават. Родителите са спокойни вече за децата си с новите велоалеи”, коментира  председателят на „Вело сити” Агоп Дадикозян.

„Благодаря много на съмишлениците, че толкова години подред успяваме да организираме тази инициатива. Откриването на сезона ще е напролет с голямо събитие и се надявам много пловдивчани да се включат в него”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

TrafficNews.bg