Еди Хърн посочи Кубрат Пулев като най-желан съперник за Антъни Джошуа. Мениджърът на световния шампион на IBF направи това в интервю пред "Скай Спортс". Британецът ще се качи на ринга на 10 декември в Манчестър, като първоночално се очакваше да се изправи срещу Владимир Кличко. Двете страни се бяха договорили за мач на стойност над 30 млн. паунда, но до официално споразумение така и не се стигна. Причината - желанието на украинеца да има заложена още поне една световна титла, тази на WBA, пише "Тема Спорт.

Така пред Джошуа остават няколко варианта за доброволна защита на титлата на IBF. Един от тях е именно Кобрата. Хърн бе влязъл в преговори с агентите на българина от Зауерланд, но миналия месец ги обвини, че го изнудват за пари и са отклонили оферта от близо 1,6 млн. лева.

"Ако Кличко искаше мач с Джошуа,нямаше да претендира за пояса на WBA и всичко вече щеше да е договорено. Явно обаче той използва ситуацията като оправдание, защото се е уплашил, че ще бъде размазан. Сега ние се насочваме към други варианти. Сред тях са Ерик Молина, Брайънт Дженингс, Дейвид Прайс и Александър Устинов. Кубрат Пулев обаче е моят предпочитан избор", обяви Хърн.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg