„Димитър Хаджипетров дойде вкъщи с два пистолета, а целта му беше да ме ликвидира!” Това заяви за TrafficNews.bg собственикът на туристическа агенция Васил Атанасов, който на 14 октомври е бил нападнат в дома си от бившия кмет на район „Централен” Димитър Хаджипетров. Той е привлечен като обвиняем за закана за убийство и лека телесна повреда, освободен е срещу 2000 лева, след като е престоял 72 часа зад решетките. 

„Вечерях с родителите си и 6-годишната ми дъщеря Василена, когато чух че някой звъни, а след това започна да удря силно по входната врата. Обадих се на 112, а след това видях през шпионката, че навън са бившата ми приятелка Виолета и баща й Димитър, и реших да отворя. Тогава Хаджипетров насочи срещу мен револвер. Аз блъснах оръжието нагоре, а баща ми се хвърли и го измъкна от ръката му. В следващия момент обаче Димитър извади друг пистолет и произведе изстрел. Той се удари в тавана и рикошира. Вторият ме уцели в крака, куршумът по чудо е минал между костиците на стъпалото”, разказа Атанасов. 

Заради високия си ръст той успял да събори стрелеца, а в същото време пристигнала и полиция. Униформените обезоръжили Хаджипетров и го отвели в ареста. Той останал там четири дни и вече е на свобода срещу 2000 лева гаранция. Районна прокуратура-Асеновград го е  привлякла като обвиняем за закана за убийство и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. От прокуратурата твърдят, че между двамата е имало сборичкване, а Хаджипетров също е пострадал. От него са били иззети законно притежавани пистолет, марка „Астра“, и револвер, марка „Арминиус“. По досъдебното производство се извършват процесуално-следствени действия – назначени са съдебно-медицинска експертиза, чието заключение ще установи вида на нанесената телесна повреда, и балистична експертиза по отношение на иззетите оръжия. На място са открити и около 20 патрона. 

Според Васил Атанасов Димитър Хаджипетров е влязъл в ролята на бодигард на 33-годишната си дъщеря Виолета, с която бизнесменът имал връзка. „Разделихме се през май. Имахме несходства в характерите. Аз й бях дал пари, за да си купи кола, и ги поисках обратно. Тя не ми даваше дрехите, които останаха у тях, след като напуснах дома й. Наложи се да пусна жалба в полицията, за да ми върне дрехите и телефон, който й бях подарил. Но след като така се развиха нещата, реших да си го взема. Има си начини, по които се решават подобни спорове, не може всеки да тръгне да се саморазправя и да стреля по хората”, коментира Атанасов.

Той се тревожи за 6-годишната си дъщеря, която е станала свидетел на саморазправата. „В шок е, говори само за случката. Давам си сметка, че имаше реална опасност и за нейния живот”, казва туроператорът.

Интервюто с него гледайте ТУК!

Следствието по случая продължава.

TrafficNews.bg