Виждали ли сте жълт автобус, по линия 24, с номер  РВ1743МХ? Това е един от пловдивските рейсове фантоми, които днес са тук, утре ги няма, а пловдивчани често биват излъгани, че той ще се появи.  Пловдивчанка ни изпрати разказ с премеждията й с въпросната линия, с която трябва да стигне до работното си място, но не винаги успява. Нейната съдба споделят още десетки пловдивчани, които всяка сутрин и вечер се молят въпросният автобус да пристигне, но и това не помага.

Ето и разказа на нашата читателка.

„Както повечето неща, така и транспортната схема в България не е наред. Но това е абсурдно, при положение, че сега всички автобуси са с GPS и би трябвало да бъдат точни и в полза на гражданите. Сутринта в четвъртък за пореден път нямаше автобуси по линия 24. /това е може би 4-ят път в рамките на 1  месец, откакто започнах да ги броя/. Сутринта кола №8 липсваше, а трябваше да тръгне от Прослав в 6.43 ч. Същата кола липсваше в 17.19 ч. от завод Устрем. Кола №9 с рег. номер РВ1743МХ липсваше сутринта в 7.00 ч. в Прослав. Сами може да сметнете при положение, че колите са през 17-18 мин., когато сутрин липсват две поредни коли, колко време е принуден невинният гражданин да чака. Докога ще се подиграват с нас, гражданите? Докога ще слушаме лъжливите и арогантни обяснение на кондукторите, които уж от 01 април щяха да бъдат премахнати, че колата е развалена, че шофьорът счупил крак, че протестирали срещу условията, а друг път ни ругаят и нападат, че колите са редовни и са си изпълнили курсовете?”, пита нашата читателка.

За съжаление този случай не е прецедент. Почти ежедневно стотици пловдивчани са принудени да търпят същите обяснения и да висят по същия начин на автобусните спирки, а от Общината продължават да се хвалят колко много са направили за обществения транспорт под тепетата.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg