Една от най-дългите саги по ремонтите на пловдивските булеварди е напът да приключи до края на седмицата. Пословичният булевард е на финалната права, като фирмата изпълнител приключва с асфалтирането на последния участък – от „Пещерско шосе” до „Войнишка слава”. През двата почивни дни остава затворена голяма отсечка - между „Свобода” и Централна гара. Дейностите продълажават в събота и неделя. 

Така повече от година след първата копка на булеварда той ще бъде завършен от Централна гара до „Войнишка слава”. Другата отсечка – до „6 септември” ще бъде започната догодина, ако се намерят средства за него.
„Бул. Васил Априлов ще бъде отворен за движение след 10,30 часа в понеделник, 24 октомври”, обяви кметът на Пловдив Иван Тотев тази сутрин.

Очаква се следващата седмица да се затвори за движение цялата ул. „Коматевско шосе”, тъй като ще се полагат тръби. До Коледа дейностите трябва да приключат и да бъде асфалтиран първият участък от булеварда между обръщалото на автобусите на бул. Александър Стамболийски и фабриката за електроматериали.

Ето и видеото от асфалтирането:

До неделя остава затворен участъкът от бул. „Васил Априлов” - от ул. „Любен Каравелов” до ул. „Войнишка слава” остава затворен за пътни превозни средства заради полагане на асфалтова настилка на тази отсечка.

ОП „Организация и контрол на транспорта“ съобщава, че маршрутът на автобусите по линия №24 от вътрешноградския транспорт се променя, както следва:

В посока ЖР „Тракия” А13 – кв. „Прослав”: бул. „Христо Ботев” - спирка №205 - Централна гара , наляво по бул. „Руски” - спирка №155 – Търговска гимназия, спирка №309, спирка №156 – „Пианото“, наляво по бул. „Шести септември” - спирка №142, наляво по бул. „Васил Априлов” - спирка №312, надясно по бул. „Свобода” – спирка №266, наляво по бул. „Копривщица” - спирка №388, надясно по бул. „Пещерско шосе” - спирка №172, и по маршрута, утвърден с Общинската транспортна схема.

В обратна посока: бул. „Пещерско шосе” - спирка №244, наляво по бул. „Копривщица” запад - спирка №439, надясно по бул. „Свобода” - спирка №245, наляво по бул. „Васил Априлов” – спирка №317, надясно по бул. „Шести септември” - спирки №116, 117, надясно по бул. „Руски” - спирка №167 „Бунарджика”, надясно по ул. „Любен Каравелов”, наляво по бул. „Васил Априлов” - спирка №329 – „Копчето“, надясно по бул. „Христо Ботев” – спирка №188 - Централна гара, и по маршрута, утвърден с Общинската транспортна схема.

Една от най-дългите саги по ремонтите на пловдивските булеварди е напът да приключи до края на седмицата. Пословичният булевард „Васил Априлов” е на финалната права, а строителите обещаха, че до края на седмицата ще приключат с асфалтирането.

Кметът на Пловдив Иван Тотев беше още по-категоричен вчера, като заяви, че: „Бул. "Васил Априлов" ще бъде отворен за движение след 10,30 часа в понеделник, 24 октомври”.

През уикенда ще се затвори булевардът между „Свобода” и Централна гара.

Очаква се следващата седмица да се затвори за движение цялата ул. „Коматевско шосе”, тъй като ще се полагат тръби. До Коледа дейностите трябва да приключат и да бъде асфалтиран първият участък от булеварда между обръщалото на автобусите на бул. Александър Стамболийски и фабриката за електроматериали.

TrafficNews.bg