Омбудсманът Мая Манолова пристигна на "изненадващо” посещение в Пловдив. Тя дойде в града да проведе среща с кмета на община Родопи Пламен Спасов, а причина за нейното посещение е казусът с обещания, но ненаправен светофар на разклона на Околовръстното шосе край Пловдив за Марково.

Преди няколко дни Манолова е получила информация от граждани, че светофар все още няма.

„Бяхме на мястото и установихме, че там все още няма светофар, нито са започнали някакви строително-ремонтни дейности, които да предполагат, че такъв ще бъде поставен”, заяви омбдусманът. Манолова каза, че сама е участвала в пресконференцията, на която бе съобщено, че до края на месец септември такъв светофар на опасния участък ще има. Въпреки че крайният срок е достигнат, това не е изпълнено. И това я е накарало да дойде, за да попита кмета на община Родопи „Защо?”.

Посещението на Мая Манолов в Пловдив днес е трябвало да бъде тайно за ръководството на община Родопи. Но както тя самата отбеляза, изглежда, не е останало такова. От сутринта пред сградата на общината се наблюдаваше необичайна активност и очакване, а на срещата на Манолова с кмета медии не бяха допуснати. Охраната обясни, че Спасов ще приеме журналистите, след като приключи работния си ангажимент.

TrafficNews.bg