Спомняте ли си колко пъти сме публикували статии за ремонтирани или новопостроени неща в Пловдив, на които сме се радвали заедно с тези, които ще ги ползват. Дано да не ви прозвучи фалшиво, но тези статии са ни като глътка въздух сред ужасяващата реалност около нас - катастрофи, убийства, измами, изнасилвания, кражби, политически игри, общински недомислеци и пр., и пр. Затова когато получим подобно писмо като това, което ще прочетете сега, ни хваща яд. На всички нас, които иначе имаме претенции, умеем да си търсим правата и обичаме да критикуваме... Написа ни го читателка на TrafficNews.bg:

В момента със семейството ми се намираме в парк Лаута, точно до новопостроените беседки там. Изпращам Ви снимки, които може би най-точно ще обрисуват моето възмущение от това, което намерихме. Мръсотия и боклуци, разхвърляни навсякъде. Остатъци от партита и среднощни сбирки вероятно. На едната от беседките някой е празнувал и освен конфети е оставил купища празни шишета, салфетки, чашки, а дори и лекарства. Без да споменавам фасовете и тоновете семки, които няма да коментирам, защото са болна за мен тема за болното ни общество и липсата на възпитание и култура у хората.

Ние българите сме интересен народ. Съсипваме всичко сами, а после обвиняваме някой друг, защото е по-лесно. Възмутителното в случая е не че някой е искал да постои на въздух и да се позабавлява, без да пречи на останалите, а това, което е останало от "партито". И всичко това за кулминация на празника на квартала.

Коментарът е излишен...


TrafficNews.bg