Куче от породата бретон шпаньол е издъхнало в адски мъки, след като е погълнало отрова, разхвърляна в близост до зоомагазина на ул. "Митрополит Панарет". Трагедията е станала вчера, разказа пред TrafficNews.bg съкрушената му собственичка Петя Владимирова.  "Моля ви, предупредете хората, които имат домашни любимци, да внимават! Този ужас няма край, а институциите изобщо не се интересуват от проблема", обърна се пловдивчанката към сайта. 

Дъщеря й извела кучето на разходка и отишла до близкия зоомагазин в подножието на Стария град. Влязла да купи храна, а когато излязла забелязала, че животното залита, от устата му излиза пяна, а задните му крака са парализирани. Веднага завели кучето на ветеринар, който му бил инжекция антидот, но тя не подействала и шпаньолката издъхнала в страшни мъки за минути. 

"Ингри е с мен от 8 години и половина. Беше изключително умно и възпитано куче. Проклех човека, който я уби. Не знам какъв трябва да си, за да хвърляш отрова безразборно. Никой не е застрахован - нито куче, нито дете!", коментира Владимирова. 

Тя заяви, че ще подаде жалба в полицията, но не се надява убиецът да бъде открит, защото по отношение на животните органите на реда изпълнявали само "декоративна функция". 

През зимата в Пловдив имаше истински бум на отровени кучета, след като неизвестен бе разхвърлял отрова на кучешките площадки в Кършияка и покрай Марица. В прокуратурата бе образувано дознание, но злодеят и до днес не е разкрит. 

Ето какво написа Петя Владимирова във фейсбука си, след смъртта на Ингри: 

Играхме, глезехме се и се смяхме.
Лекувах я върху енергийна скала, а после й помагах при раждането.
Грижих се за нея, а те мя даряваше с цялата си любов. 
Ходихме заедно къде ли не - на разходки, на лов, в спа хотели, къпахме се и плувахме в язовири и морета. 
Чистихме зедно водоеми и ходехме на протести.
Тя ме научи да подушвам всичко, даряваше ме с много любов и нежност всеки ден.
Научи ме, че нищо не е по-важно от ежедневната разходка навън.
Обичам те, прекрасна душа Ингри!
Щастлива разходка във вечните ловни полета!

TrafficNews.bg