Явно пашата на кози и овце може да бъде извършвана навсякъде, въпреки че на практика е напълно незаконна. Това показват снимки на читател на TrafficNews.bg, който не за първи път се натъква на свободно пуснати селскостопански животни сред жилищен квартал в Пловдив. 

Слънце, трева, тук-таме някой битов отпадък - какъв по-голям рай за добитъка. Е, и за да бъде съвсем идилична картината - животинките могат да си отдъхнат на сянка, хвърляна от жилищните блокове, и да се спасят от горещите обедни часове в Пловдив. Имат си и пазител - овчарско куче, което строго ги надзирава да не напускат територията на града.

Да, не грешите - стадото си преживя най-необезпокоявано сред зелените площи пред жилищен блок в Пловдив. Улицата е "Крайречна" 20, кварталът - Столипиново.

И за да не бъдем голословни в твърденията си, че подобна гледка е напълно противозаконна, ето и справка: чл. 25 т. 13 от Наредба за опазване на околната среда на територията на Община Пловдив, гласи "В обществените зелени площи се забранява пашата на домашни и селскостопански животни."

 

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите. Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg .

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg