Сдружение „Професионален футболен клуб „БОТЕВ”, което е акционер в клуба, а голяма част от него са именно привърженици на „канарчета”, заяви, че отборът има десетки хиляди симпатизанти и недопустимо „формална или неформална структура, която да изразява тяхното мнение и поради това е наивно група хора да се изживяват като техни представители”.

Изявлението идва след атаката на част от феновете срещу Николай Митов, както и напускането на Румен Чандъров.

От Сдружението поставят редица въпроси, както към фен организациите, така и към ръководството на тима. Те канят мажоритарния собственик, основния спонсор и изпълнителния директор на среща-разговор - сектор „А“, която е днес от 18,00 часа.

Ето и цялата декларация

ИЗЯВЛЕНИЕ на Сдружение „Професионален футболен клуб „БОТЕВ”“ акционер в ПФК „БОТЕВ“ Пловдив

Във връзка със събитията в ПФК „БОТЕВ“ Пловдив, в качеството си на акционер в дружеството, правим следното изявление:

1. Напомняме, че Сдружение „Професионален футболен клуб БОТЕВ” е носител на вековните традиции на футболен клуб „БОТЕВ“ Пловдив и единственият притежател на клубните символи – име, седалище, клубни цветове, емблема. Сдружението възстанови дейността на футболния клуб през 2010 год. и до настоящия момент е акционер в дружеството.

2. Считаме, че ПФК „БОТЕВ“ Пловдив има десетки хиляди фенове, привърженици и симпатизанти в България и в чужбина. Няма формална или неформална структура, която да изразява тяхното мнение и поради това е наивно група хора да се изживяват като техни представители. С поведението си сме показали, че не смятаме и Сдружението за такова.

3. Очакваме мажоритарния собственик и спонсорите на клуба да не се поддават на провокации и да докажат намеренията си, които обявиха с поемането на клуба.

4. Обръщаме внимание на ръководството на ПФК „БОТЕВ“ Пловдив, че е негово задължение да осигури ред и спокойствие за работа в клуба. Същевременно смятаме за крайно необходимо да се оптимизира управлението на клуба, което страда от редица порочни практики.

5. В заключение се обръщаме към всички, които нямат работа в клуба и извън него, да не я търсят на базата в Коматево.

Каним всички привърженици на БОТЕВ Пловдив, мажоритарния собственик, основния спонсор и Изпълнителния директор на среща-разговор - сектор „А“ днес от 18,00 часа.

31 август 2016 год., гр. Пловдив

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ на Сдружение „Професионален футболен клуб БОТЕВ”

TrafficNews.bg