Битката между общинския кмет на Стамболийски Георги Мараджиев и колегата му от Ново село Тодор Атанасов продължава. Общинското ръководство реши да въведе още контролни механизми, за да следи Атанасов, който бе санкциониран заради това, че управлява от джипа си. Освен по-ниската заплата, Атанасов ще бъде следен и с камери дали ходи на работа.

Припомняме  че Общинският съвет на Стамболийски, който по предложение на кмета Георги Мараджиев, намали заплатата на кмета на Ново село от 1078 лева на 420 лева. Мотивите бяха , че кмета на Ново село редовно не ходи на работа, а управлява селото от джипа си. Хората се редят на опашка пред колата му, за да подадат някакво заявление или да поискат съдействие за проблемите си. Това се вижда и от снимката, която ви изпращам.

„Мярката няма нищо общо с партийната принадлежност на Тодор Атанасов, който е от БСП. Доказателство за това е, че кметовете на Йоаким Груево и Триводици също са от БСП, но те ще получат увеличение на заплатата с по 150 лева, защото работят съвестно и са свършили много работа от началото на мандата. Кметът на Куртово Конаре също ще получи увеличение на заплата, а и той не е от ГЕРБ", обясни кметът Георги Мараджиев.

Продължението на новината е, че по разпореждане на  общинския кмет Георги Мараджиев ще бъдат монтирани камери на четирите кметства на територията на общината – Ново село, Йоаким Груево, Триводици и Куртово Конаре. Така хората ще могат да виждат кога кметовете и служителите от администрацията отиват на работа и кога си тръгват.

Кметът на Ново село не отрича, че често управлява от джипа си. Така следял дали работниците по поддръжката си изпълняват задълженията.

По думите му орязването на заплатата е политически ход, защото останал верен на БСП, а не се поддал на ухажване от страна на ГЕРБ и кмета на общината. Тодор Атанасов, кмет на Ново село:

"Аз през 10 минути паля джипа и отивам по групите. Той е дълбоко некомпетентен и в момента общината е в кома. Това мога да го кажа със сигурност - 30 години вече съм на този стол", коментира действията от страна на Георги Мараджиев Атанасов.