Обещаните дежурни паяци, които ежечасно да следят за нарушители на новата отсечка на „Васил Априлов” ги хвана липсата, увери се репортер на TrafficNews.bg. При откриването на булеварда градоначалникът Иван Тотев бе категоричен, че този път Общината няма да допусне да се превърне в паркинг и паяци постоянно ще раздигат коли. Дори по време на събитието три паяка оплитаха в паяжините си редица автомобили спрели по пътното платно.

Отскоро обаче въпросните паяци не минават по булеварда. Ежедневно от двете страни на пътното платно спират коли, а някои престояват там и по цял ден. Очевидно за тях санкции няма, тъй като репортерска проверка показа, че и през следващите дни същите автомобили бяха спрели на същите си места.

Тотев неведнъж заяви, че ако хората свикнат да спрат на едно място, след това много трудно могат да бъдат отучени, а за пример даваше отсечката от бул. „Христо Ботев” около Сточна гара. Превъзпитателните методи на градските власт през лятото обаче явно са във ваканция, а хората започват да си свикват с паркирането по новата отсечка.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg