За по-малко от месец покемон манията завладя целия свят. Зомбирани хора с телефони в ръка обикалят и по улиците у нас в търсене на пикачу.

Социалните мрежи също преляха със снимки и коментара относно играта. Всичко това събуди интереса и на плеймейтката Моника Валерива. Моделката избухна със пост в социалните мрежи, с който търси някой да и обясни „Какво за бога е покемон?”

Ето и какво написа тя:

„Сигурно въпроса който ще задам за мнозина ще бъде адски тъп,но какво да Бога е Покемон? И къде го ловят,как се играе и защо се залавя това анимационно геройче?”

Бързо се намериха и разбирачи, които да разяснят на Моника какво представлява  играта:

„Ами играта си е свързана директно с реалния свят, чрез GPS и Google Maps. Следователно когато ти се движиш в реалния свят, докато си отворила играта, героят ти също се предвижва. Покемоните излизат от всякъде.. Може да си пиеш кафе и до теб на ''масата'' да се появи покемонът. От там вече хвърляш една топка върху него и го "залавяш"”

Други пък направиха и шеговити предложения:

„Няма ли някой да се сети да направи Покемон кючек, например: "Изтървахме покемона", "Бял покемон ме преследва в живота", или "Пикачу с двата ножа" 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg