Интелигентната система за управление на трафика в Пловдив не може да заработи от близо 4 месеца. Договорът за изграждането ѝ струва близо 20 милиона лева, но още в началото на април токов удар прекъсна връзките между центъра за управление на трафика и автобусите. Забуксува и транспортният проект за 44 милиона лева. Заради забавянето са на лице първите уволнения.

Каква е ситуацията с градския транспорт във втория по големина град в България – вижте в следващия репортаж:

Голяма част от автопарка в градския транспорт на Пловдив е подменен през последните години. В момента пловдивчани ползват услугите на доста нови автобуси. И през тази година цената на билета се запази – 1 лев. Градския транспорт обаче има други проблеми. Като например това, че в някои автобуси не се пускат климатици. Нещо наистина неприятно, особено в летните жеги.

Големият проблем с градския транспорт във втория по големина град в страната се явява неизвестността. В Пловдив трябваше да стартира нова система за градския транспорт, част от проект за 44 милиона лева. Основна част от проекта бе поставянето на електронни табла по спирките, които да показват времето до следващия автобус. Въпреки обявения старт на 1 април, 3 месеца по-късно скъпите табла все още тънат в мрак. Никой – нито Община Пловдив, нито испанската фирма изпълнител, не дават конкретен отговор кога те ще започнат да бъдат нещо повече от украса.  

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg