Най-силните мъже в света се събраха на Античния театър в Пловдив, където се проведе първата дисциплина от състезанието Стронгмен Шампионска Лига. 12 състезатели се бориха за първото място. В дисциплината „Forward hold” атлетите задържат две 15-килограмови тежести, като ръцете трябва да бъдат изпънати и перпендикулярни на тялото. Българинът Стоян Тодорчев излезе с контузия на задното бедро, но въпреки това успя да се класира пети с резултат 35 секунди.

„Много е трудно, когато си контузен, но обещах на Пловдив да участвам и да защитя българския флаг. Тази дисциплина определям като своя слаба“, разхаза Тодорчев пред репортер на TrafficNews.bg.

Най-добър в дисциплината беше норвежецът Бьорн Солванг , който задържа тежестите цели 50 секунди. Най-силният полицай Мариян Димитров издържа 32 секунди, а Бедо  Хачикян – 10.

„Заболя ме рамото и се наложи да пусна тежестите“, заяви Хачикян, който не беше доволен от своето представяне.

 „Неслучайно днес сме на Античния театър, а утре на Гребната База. Това предаване ще се види от страшно много хора. Искаме да покажем максимално много от красотата на Пловдив.“, разказа организаторът Огнян Кръстев.

След края на дисциплината, атлетите се разходиха по главните улици на града.

Интервю с най-силния полицай може да видите ТУК

Авел Бялков, TrafficNews.bg