Директорът на летище Пловдив Владимир Щърбанов е наложил дисциплинарно наказание на служителка, която качила във фейсбук профила си снимки от учение на паркинга на аеропорта. 

На 1 юли TrafficNews.bg публикува материал със заглавие "Учение на летище Пловдив паникьоса пътниците". Той бе илюстриран с две снимки от паркинга на летището,на които се виждаха няколко пожарни автомобила. Снимките и сигналът ни бяха изпратени от наш читател. 

Двадесет дни по-късно бяхме неприятно изненадани да научим, че материалът в сайта е станал причина за наказанието на дългогодишната служителка на летище Пловдив Камена Георгиева. Дамата е била наказана със "Забележка" от директора Щърбанов след доклад от шефът на отдел "Сигурност" Момчил Башевв. В доклада той написал, че Георгиева е нарушила правилата, като е разпространила " поверителни сведения" и е  "предоставила кадри на електронна медия". 

Всъщност Георгиева не е предоставила кадри на никого, а е качила снимките в собствения си профил. Кадрите /дори да са нейни/ не са от зоната за сигурност, а от паркинга на ГРАЖДАНСКОТО летище на Пловдив. Парадоксът е, че същият ден много от пътниците са правили снимки на учението, служители на аеропорта също са снимали полицията и жандармерията в действие. 

"По тяхната логика трябва да накажат всички. Това е абсолютно недопустимо. А вие най- добре знаете, че не съм аз човекът, който е предоставял снимки" коментира Георгиева, след като TrafficNews.bg се свърза с нея за коментар. 

Камена Георгиева е дългогодишен и лоялен служител на летище Пловдив. Тя е дъщеря на Веселин Миланов - дългогодишен директор на аеропорта през 90-те години.  След смъртта му тя наследява дялове от акционерното дружество, които в последствие подарява на държавата. Георгиева е и една от първите дами в България, които обличат черната  фланелка на футболен съдия. 

Репортер на TrafficNews.bg направи многократни опити да се свърже с г-н Щърбанов, за да предостави информация по казуса, но той не отговаря на мибилния си телефон. Затова се налага да го уведомим от страницата на сайта, че до момента на налагане на наказанието, никой не се е свързвал и не е разговарял с г-жа Георгиева. 

TrafficNews.bg