53 376 лева са необходими за ремонт на част от Детската онкохематология в Пловдив. Благотворителната кампания е наречена „Бели лястовици за децата, борещи се с коварното заболяване рак”. Средствата  ще се използват единствено и само за създаване на център за вливки за малчуганите, които не са лежащо болни в клиниката. Идеята е за тях да има такива условия за лечение, които да отговарят на всички съвременни изисквания. Това съобщи един от инициаторите на благотворителната кампания Красимира Стефанова.

Тя уточни, че ремонтът ще бъде направен безвъзмездно от строителна фирма, а отделно ще са нужни средства и за обзавеждане на помещенията.

„Вярвам, че нашите малки герои ще имат чиста, здрава и напълно подходяща за лечение база. Целта на ремонта е да се отделят лежащо болните деца от тези, които идват всеки ден в клиниката за различни манипулации”, заяви за "Монитор” Стефанова.

По думите й помещенията, които ще бъдат ремонтирани, в момента са в плачевно състояние. Със създаването на центъра ще се обособи отделен вход за онко болните мъници, които така няма да имат контакт с настанените в клиниката свои връстници. Това ще предпази и едните, и другите от евентуални усложнения, тъй като в периода на химиотерапия имунната система на малчуганите е слаба. „Нито един лев от събраните пари не може да бъде използван за нещо друго, така че хората могат да бъдат спокойни, че всеки лев, който дарят е за тези малки герои“, каза още Стефанова и призова да не забравяме, че никой не е застрахован от коварното заболяване.

На фейсбук страницата на кампанията редовно се публикува информация за размера на събраните от дарения средства. До момента в дарителската сметка има около 22 000 лева, които са недостатъчни за началото на ремонта. Наред с това в страничката на болното от рак бебе Дилян в социалната мрежа тече онлайн базар, където хората даряват и купуват вещи с идеята да помогнат ремонтът в пловдивската Детска онкохематология да стане факт.

Банковата сметка на дарителската кампания: 

IBAN BG31UNCR70001522629464

BIC UNCRBGSF

Титуляр: Варта Минас Шевбечян