Аромат на теменужки се разнесе днес в Столипиново. Причината за това е, че кварталът бе измит днес с български шампоан. Инициативата се провежда за трето поредно лято, а улиците се третират с шампоан веднъж месечно.

От фирма „Чистота” ще дезинфекцират също така и около казаните за боклук, както и около нерегламентираните сметища, които не липсват в квартала.

Причината за това според служители на фирмата била „мързелът” на хората в квартала, които изобщо не използвали кофите за боклук, а хвърляли отпадъците където им падне. По този повод от Общината решиха да се опитат да превъзпитат ромите, като им раздават чували за смет. Така дори и боклукът да не стигне до казана, ще бъде прибран в чувал, а не просто изсипан върху тротоара.

От квартала обаче не са много съгласни с обвиненията. И прехвърлят вината на почистващата фирма. Според тях от Общината не им обръщали внимание и никой не им събирал боклука. Но на въпроса кой го е направил, просто вдигат рамене и остават безмълвни.

Друг е въпросът, че Столипиново е единственият квартал в Пловдив, за който се полагат такива грижи - въпреки отношението на жителите. Нито един друг  район на града не е почистван с шампоан досега.

Кметът на район „Източен” Николай Чунчуков коментира, че в квартала е започнала и акция за премахване на незаконни постройки, като се планира до средата на месец юли да бъдат съборени 30 постройки.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg