Отборът на Ботев приключи първия си подготвителен лагер в Трявна. Вчера следобед "канарчетата" се прибраха в Пловдив, след като преди това проведоха последното си занимание на терена на стадион "Ангел Кънчев" в планинското градче. 

"Жълто-черните" ще получат почивка днес и в събота, а в неделя следобед отборът се връща в Трявна, където ще продължи подготовката си до 15 юли. Вторият  престой на тима в старопланинския град ще бъде по-наситен с контролни срещи, съобщава клубният сайт.

До момента възпитаниците на Николай Костов изиграха два спаринга, в които се наложиха над третодивизионния Евроколеж (4:1) и втородивизионния Оборище (5:0). По време на втория лагер предстоят проверки с Етър (06.07), дублиращия отбор на ЦСКА (09.07), Нефтохимик (10.07) и Трявна (14.07).

След края на първия лагер единственият контузен в състава на пловдивчани е новото попълнение в отбраната Рафаел де Соуза. Бразилският централен бранител е с травма в ахилеса, която му попречи да вземе участие в контролата с Оборище.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg