Точно преди година в квартал "Рудничар" в Перник се активизира свлачище, което принуди местните да напуснат домовете си. Причината са срутването на къщите се оказа незаконният добив на въглища. Тогава от общината обещаха бързо решение на проблема.

Районът все още се охранява от полиция, съобщава бТВ. Дотук не се е случило абсолютно нищо, затова сме се събрали като на помен, каза Румяна Павлова, една от потърпевшите.

„Чувствам се като хамстер в една въртележка”, допълни тя. Стамен е решил да остане в една от пострадалите къщи въпреки реалната опасност. „Парично обезщетение не сме взели, обещанията бяха хиляди до Нова година, след това и те спряха”, каза той.

„Сключен е договор с фирма, която да изпълни запълването на тези незаконни заработки. В момента се чака финансиране, няма пари”, заяви Здравко Количков, зам.-кмет на Перник. „Общинският съвет даде картбланш на кмета да изготви план за финансово оздравяване на общината, очакваме, че след изготвянето и одобрението му ще получим кредити”, допълни той.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg