Напълно прерязани са били артериите, осигуряващи кръвоснабдяването на ръката на шофьора, който пострада сериозно в мелето на автомагистрала "Тракия" в понеделник. След две изключително сложни операции обаче лявата на ръка на 47-годишния мъж е пришита и ще се възстанови напълно, благодарение на лекарите от УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.

При инцидента автомобилът, шофиран от пострадалия, бе ударен от спукал гума камион. Лявата му ръка е била почти изцяло отрязана в средната част на раменната кост. Очаквало се е да се наложи ампутация на крайника, но чрез усилията на медиците ръката на мъжа е била спасена.

Това е станало чрез две операции. Първата продължила 2 часа. При нея смесен екип от съдови хирурзи и ортопеди е успял да „пришие“ ръката и да върне нормалното функциониране на артерии, вени, сухожилия и мускули. Днес, 29 юни, в продължение на 5 часа бе извършена втора операция. При нея са стабилизирани костните структури на рамото посредством поставяне на импланти в раменната кост и предмишницата.

В момента ръката е топла и са налице артериални пулсации. Пръстите възстановяват подвижността си, следователно постепенно се връщат сетивността и двигателната функция на ръката, съобщи за TrafficNews.bg д-р Румен Бацелов, ръководител на звено „Ортопедия и травматология“ в Отделението по спешна медицина на УМБАЛ „Свети Георги“.

Вижте още по темата във ВИДЕОТО:

Прочетете подробностите ТУК

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg