Колко трябва да ти писне, че да си разглобиш стоката, да я снимаш и да напишеш подобен текст?! Това ни запита пловдивчанин, който се е натъкнал на уникалните обяви на бургазлия в сайт за безплатни търговски съобщения.

Явно след достатъчно на брой запитвания „какво има вътре”, зевзекът е разфасовал тонколоните, заснел ги е подробно и дава „техническа спецификация” с увод и заключение. Вижте текста на обявата без редакторска намеса:

„Айде, бе Радо, дай снимки отвътре. Е, да Ви видя сега сладури! "Чичо Манчо, снех те!" - както се казваше в един култов български филм. Като идвате да плакнете мазолести нога в морето - елате , чуйте ги , а не да пишете простотии наизуст. Аман от дървени философи, дето искат, ама не им стиска. Вместо да ми пишете от анонимни профили предълги съобщения с обяснения и дървено философстване - гледайте.

Какво да има отвътре? Тайна технология на НАСА? Оркестър без име? Сгънати на 16 стари английски лири, скатани и забравени от предния собственик от Мидълсбро? Взех ги. Да не бяхте скачали толкова за снимки "изнутри". Да си бяхте ползвали топките по предназначение, вместо да ги местите от крачол в крачол и да чешите клавиатурите.
Имаме много дебело, плътно и тежко ПДЧ със светъл цвят, който не съм срещал, разпънки и контри от твърда дървесина, посребрени кабели и конектори, известно количество вата, плат подобен на избелена панама. Ах, да бре - и високоговорители в мега перфектна кондиция - даже се оказа, че дунапренената облепка на високотоновият конус нито се е спихнала, нито се е изронила, както е на ВСИЧКИ фотоси на тези редки wharfedale full range speakers в интернет, дето собствениците им разтягат локуми как, аджеба ще ги оправят. Тук дори няма признак, че следва разпад, макар, че и аз здраво ги раздрусах с техно.

Никъде не се предлагат в това акустично оформление. Свирукат си с всичко, но наистина най ти настръхват космите с лампов усилвател. И това го няма в спецификациите, приятели. Нито пък в немските пръчки, за които се избивате да давате пари, щото "Мноо як бассс". К"ъв бас, бе хора? Едно дълбоко буботене и мазно дъднене, все едно минавате край дискотека. Точно така - минавате КРАЙ нея, а не сте вътре. Вътре е пича с парите, дето Ви ги е взел за тях.
Абе я си карайте както си знаете, че доста хора от това живеят.

И без друго половината от тях посещават специализирани курсове и терапии, за да превъзмогнат съществуването ми и фриволните ми обяви . Други пък се будят с писък в нощта , обляни в ледена пот и почват да ми пишат НЕГРАМОТНИ , НА ШЛЬОКАВИЦА простотии и да ми обясняват кое-как. Споко, покрай работата ми съм свикнал да срещам самодостатъчни дебили.”

По–надолу следват размери и тегло, както и няколко линка за прослушване на звука от тонколоните.

После мъжът уточнява подробности по вида на сделката: „Ако ще ми предлагате бартери - внимавайте. Трябва на мен да ми е интересна офертата Ви. Много съкровища, според Вас и народа, нямат никаква стойност за мен.

От мен толкова. Които трябва - да прегледат какви нови групови терапии има и да се държат покровителствено с махленските им пишлемета и домочадието си. Ако го имат. Първата снимка е какво друго може да направите с тях!”  

„Искам да му се обадя на тоя пич и да го питам какво всъщност работи. Уникална сатира”, пише ни мъжът от Пловдив, попаднал на обявите и после сам си отговаря с ревюто на търговеца.

Вижте и него: „Една болест - ретро плейъри и нестандартно винтидж аудио. Печеля от професията си достатъчно , за да не треперя дали някой ще си купи нещо от мен. Това ми позволява и да не препродавам щайгите с които разни селски тарикати ме "минават" от време на време тук - все пак на всеки 2-3 дена си купувам по нещо …”, пише за себе си Радо от Бургас.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg