8 години ще прекара зад решетките пловдивския наркодилър Тодор Арнаудов, по - известен като Кенана. 3 години условно е присъдата, която даде Пловдивския Окръжен съд на съпругата му Мария Мошикова.  Кенана ще лежи при строг режим, а освен това ще трябва да плати 50 000 лева глоба, тъй като бе заловен с половин килограм хероин на стойност 60 000 лева. 

Арнаудов и бившата му жена Мария бяха арестувани през октомври миналата година при акция на Криминална полиция.

В дома на Мошикова е открит плик с близо половин килограм хероин. Полицаите получили информация, че Кенана е получил доставка на наркотици от Турция и смята да я "развърже". Неговото жилище и това на Мошекова били поставени под наблюдение. Във въпросния ден постът засякъл жената да влиза в апартамента на Арнаудов и да излиза от том с голяма чанта.  Тя се прибрала в къщи, като през цялото време се оглеждала наплашено. По-късно жилището й е обискирано и полицаите намерили наркотика в торбата. Мошекова признала, че е го взела от бившия си мъж. У тях са намерени и няколко пачки с банкноти. 

След ареста Кенана твърдеше че е невинен, а адвокатът му го защитаваше с тезата, че жена му го е натопила. "

Арнаудов има две присъди за наркотици. Първата е от 2006 г., а втората от 2010 година. 

Търговията с наркотици в "Столипиново" очевидно е семеен бизнес, тъй като само седмица преди да заловят Кенана, Криминална полиция задържа и майка му -  62-годишната Лили Строгова. Тя бе обвинена в трафик на хероин. 

Делото е минало по съкратената процедура, при което подсъдимите се признаха за виновни. 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

TrafficNews.bg