Великолепна Цвети Пиронкова направи феноменален обрат във втория сет срещу Агниешка Радванска! След като в неделя двете се оттеглиха заради дъжда при резултат 6:2, 3:0 в полза на полякинята, едва днес двубоят се поднови, а на корта сякаш имаше само една тенисистка. За около половин час игра Пиронкова разби съперничката си и взе 6 поредни гейма, благодарение на които спечели сета с 6:3 и вкара двубоя в решителен трети сет.

За съжаление именно в този момент на подем в играта на Пиронкова, дъждът над Париж отново се намеси и това наложи повторното спиране на играта, съобщи Gong.bg.

Ето как се разви иначе двубоят в доиграването:

Резултатът на старта на подновяването е 6:2, 3:0 в полза на полякинята, а на сервис е Пиронкова. 1:3 След като не успя да вземе нито един гейм при подаването си в неделя, сега Пиронкова успява да направи това от първия си опит. След като пропусна два геймбола и даде шанс за пробив на съперничката си, Цвети все пак взе три поредни точки и намали изоставането си във втория сет. 2:3 Великолепно начало на доиграването! Пиронкова връща и пробива след нов оспорван гейм, в който имаше предимство и при втория си брейкбол успя да матира втората в схемата. 3:3 И пробивът е затвърден! Уверен гейм на 15, след който резултатът в сета вече е равен. 4:3 Великолепната серия на Цвети продължава с втори пробив! Агресивна игра и великолепни ретури засега са рецептата за успех до момента. Пиронкова стигна до брейкбол при 30:40, от който се възползва след топка в мрежата на полякинята. 5:3 Скоростен сервис гейм на Цвети, който завършва на 0 и нашето момиче вече е само на гейм от успех в сета!

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg