Полага се последният слой асфалт на първата отсечка от реконструкцията на булевард „Васил Априлов“, който обхваща участъка от кръговото кръстовище на Централна гара до колелото на ул. „Любен Каравелов“.

Вече са изградени новата велоалея, тротоарите и бордюрите, както и уличното осветление. Предстои монтирането на пътни знаци и ако времето позволява, очакванията са отсечката да бъде отворена за движение в началото на следващата седмица.

В участъка от ул. „Любен Каравелов“ до Пещерско шосе, където работи „Топлофикация“, е открита археология и се чака становището на експертите от Археологическия институт към БАН. В ход са и строителните дейности по обновяването на улица „Любен Каравелов“, където се полагат тръби за парно и топла вода.

„Васил Априлов“  е една от най-старите пловдивски улици, проектирана от Йосиф Шнитер в първия общ устройствен план на града. Пълната й реконструкция освен подмяната на паважа с асфалт, включва всички дейности за изграждането на един изцяло обновен модерен път – нови водопровод и канализация, изграждане на дублираща канализация и вкарване на всички улуци в нея, тръби за топлофикация, ново осветление, тротоари, велоалеи, нови канални мрежи и др.

Пътното платно се разширява с 2 метра, като габаритите са 2 по 2 пътни ивици. Стойността на обекта от Централна гара до ул. „Войнишка слава“ е близо 7 млн. лв. от общинския бюджет.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg