Атанас е икономист по образование и овчар по призвание. Завършва УНСС през 1992 година, след това дълго време работи за голяма софийска фирма.

„В един момент реших, че има нужда някой път човек да направи промяна в живота си. И реших да се върна на село. Връзката с животните е уникална, природата е страхотна и така... заминах за Тетевен и станах пастир”, разказва Атанас пред bTV.

Вдъхновение за овчарската професия той получил от премиера Бойко Борисов преди 5 години, което приложил буквално.

„Както каза Бойко Борисов... младите хора и студентите нека да се върнат на село и да станат овчари... в крайна сметка няма нищо лошо... да се занимават със селскостопанска работа или със животни, отколкото да емигрират в чужбина”, добави Атанас.

Всичко върви добре до 22 април тази година. Атанас е изгонен от фермата след 4 месеца работа. Твърди, че му е нанесен и побой от собствениците, защото си поискал заплатата.

„Те казаха, че според тях пари не съм заслужил... и просто на момента е трябвало да си събера багажа и да си тръгна. След което започна... физическо насилие върху мен от двамата работодатели плюс двама техни роднини... Побой с удари, с ритници, някъде това нещо продължи около 4-5 минути”, разказа овчарят.

Атанас си спомня и за скромната стая, в която е живял – три на два метра, с мивка, тоалетна, без баня, стара печка и две легла – това, което е най-необходимо на човек.

Всичко си е както Атанас го помни, работодателите обаче ги няма. Той показа къде е бил бит, изкарал си е и медицинско свидетелство, където пише, че е имал кръвонасядане на гърдите от ляво и под лявата мишница, контузия на ляво рамо, почти извадена ключица.

Михаил Михайлов, който според Атанас е инициаторът на побоя, придружен от брат си Георги и техния братовчед, категорично отрекоха да са го били и твърдят, че свидетелството му, въпреки печата и подписа на доцента, е фалшиво. Казват, че са му дали 300 лв. и заплашват, че ще го съдят за обида.

Съдебният лекар, който е издал медицинското удостоверение, заяви, че всичко е редовно. От Областна дирекция на МВР Ловеч разбираме, че случаят е прехвърлен към районното управление в Тетевен, от където ще бъде извършена проверка.

И въпреки горчивия опит, Атанас продължава да иска да е овчар. Сега търси ново стадо, за което да се грижи.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg