Изложба, наречена „Парцалени картини“, от Жужа Керестеш ще се открие в галерия „Пловдив“ във фоайето на Общинския съвет. Унгарската художничка се представя с керамика, скулптура и живопис с плат и конци. "Парцалените картини" носят това име, защото са изработени с материали, останали от работата й като сценограф в Унгарската телевизия и редица унгарски театри. Тя изработва творбите си от 1995 г.

Жужа Керестеш е уаствала в над 100 индивидуални и в много групови изложби, съобщава БНР. Печелила е награди в Кестхей, Комаром (Комарно) Братислава, Балатонфюред (6 пъти), Вонярцвашхед (Международна І награда), Мишколц.

Мащабната картина на Света Маргарита Унгарска (170x60 cm) получава постоянно място във Францисканската църква в Шегешд. Освен на изложби в Унгария, картините и са представяни във Виена (4 пъти), Кипър, Черна гора, Люксембург (2 пъти), Коложвар (Клуж, Румъния) и Фюлек (Филаково, Словакия).

Член е на Националното дружество за изобразително и приложно изкуство, Сдружението „Приятели на изкуството” и Салона за изкуства „Барка”."

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg