Мащабен ремонт се задавa на улиците в район Южен в Пловдив, където от проливните дъждове са зейнали сериозни дупки. Това съобщи зa TrafficNews.bg районният кмет Борислав Инчев. Още преди около 2 седмици са били предприети съвместни действия с ВиК за дупката на кръстовището на булевард „Александър Стамболийски” и улица „Стефан Стамболов”, която изяде гумите на автобус от градския транспорт и няколко автомобила. Било е намерено временно решение, преди валежите от последните дни да доведат до ново пропадане.

Още утре сутринта ВиК ще започнат разкопаване, за да се определи с точност какъв е проблемът. Най-вероятно има пропадане на носещите стени на самата ревизионна шахта, при която се е образувала дупката. Освен това има частично изтичане на спирателния кран, от което се получава подкопаването. Има и естествено разрушаване на самата носеща плоча, крепяща участъка.

Именно заради това, най-вероятно на 11 и 12 юни кръстовището ще бъде затворено. Борислав Инчев заяви, че се надяват в рамките на 2, максимум 3 дни целият участък да бъде оправен. Асфалтът на всяка една от улиците в участъка ще бъде фрезован. Ще се извършат изкопни работи с дълбочина до 3-4 метра. Ще бъде подменен спирателния кран, ще бъдат изградени нови стени на шахтата и ще бъде подменен нейния капак. Ще последва цялостно асфалтиране. Предвижда се изграждането и на минимум 4 дъждоприемни шахти, съобщи кметът на Южен.

В района има и други дупки, които се нуждаят от запълване – една до голям супермаркет в квартала, две на улица „Стефан Стамболов”, една до училище „Яне Сандански”. За тях се знае от 2 седмици, но заради проливните дъждове нито една фирма не иска да се нагърби с работа по тях, обясни Инчев. Причината е, че асфалтните бази край Пловдив в момента не работят. Кметът има уверение, че в началото на седмицата с началото на работата на асфалтните бази ще започне работа и по участъците с дупки плюс Коматевско шосе, за да се решат проблемите с дупките в Южен.

Вижте още в следващото ВИДЕО:

Още от TRAFFIC TV четете ТУК

TrafficNews.bg