Хиляди последваха примера на Весна Видева и подадоха ръка на абитуриента Кристиян. Момчето със сивия костюм, който трогна цяла България. Изоставеният от съучениците си абитуриент.  В социалните мрежи заваляха коментари от хора, готови да помогнат финансово на бедното семейство, което едва е събрало пари за костюма на момчето за бала. След като Кристиян разказа за живота си и съдбата на безработната си майка, се намериха и хора, които да й предложат и работа. Един от тях е Даниел Бочорски, който е управител на компания за почистване. Ето какво пише той:

„Неприятен е моментът на истината, а именно, че такива случаи има много. Винаги се стараем да помагаме на наши служители в нужда и тук ще предложа помощта ни. Нека госпожата се свърже с мен на 08*********  и да се представи и това, което мога да предложа, е постоянна работа и сигурно и навременно заплащане.”

На 24 май младежите от 12 „Г” клас на Втора английска гимназия в столицата отишли на гости на класната си. Оттам всички тръгнали към ресторанта, където трябвало да празнуват по-късно. Пред блока останал само Кристиян Неделчев. Никой не го качва в колата си и той остава сам под дъжда.

В този момент го вижда Весна Видова, която живее наблизо. Тя решава да закара момчето до ресторанта. От разказа на Кристиян Весна остава с впечатление, че нито един от съучениците му не е искал да го качи в колата си и затова споделя историята във Facebook. Думите ѝ „взривиха” социалната мрежа.

Кристиян Неделчев живее с майка си в столичния квартал „Люлин”. „Аз разчитах на един мой съученик единствено. Затова не съм питал други. Той ми каза, че няма място в колата, с която той ще пътува”, разказа той пред Нова. Кристиян призна, че съучениците му не са разбрали, че той няма как да отиде до ресторанта.

„Моята цел не беше да обидя. Така ми беше представена историята. Впоследствие разбрах, че учениците не са виновни”, призна Весна Видова. Съучениците му, с които се свързахме – огорчени, отказаха да застанат пред камерата ни. Според заместник-директорката на Втора английска гимназия, където Кристиян учи, той не е имал проблеми със съучениците си.

„Не мога да си представя нашите възпитаници да го оставят сам”, коментира Катя Тофик. По думите ѝ преди бала съучениците му са предложили да му помогнат със средства за куверта, но той не приел.  

За Кристиян балът вече е далеч и иска да забрави за случилото се. Сега има мечта - да влезе в Софийския университет. С майка му едва намерили 150 лева за приемните изпити. „Майка ми изтегли кредит”, разказа Кристиян. Кой знае, сега животът на Кристиян може пък да се промени?...

Виновна ли е жената, която закара самотния абитуриент на бала му?

ТrafficNews.bg