Организацията на Народния събор в Пловдив върви с пълна сила! До момента участие са заявили над 2000 музиканти, танцьори и занаятчии, сред които умения ще покажат над 80 народни състава. „Народен събор” е първото по рода си събитие под тепетата и ще се проведе на 14  и 15 май в парк „Лаута” в ЖК Тракия.

„Не сме очаквали подобен интерес! Обаждат ми се хора от цяла България. Предвидили сме две сцени и ще има време  всеки състав да се изяви”, коментира Димитър Михов - организатор на събитието, пред TNS.bg.

В събора ще се включат и Камарата на занаятчиите, които ще представят десетки занаяти. Различни самодейци, читалища и училища от цялата страна ще пристигнат специално в Пловдив за събитието.

За момента участие в двудневното веселие са потвърдили ансамбъл „Тракия” и „Родопа”, а покана е отправена и към Валя Балканска.

Гвоздеят на програмата ще бъдат и 101 каба гайди. Организаторите предвиждат музикантите да закрият събора в неделя вечерта.

Събитието се провежда с подкрепата на Район Тракия и Община Пловдив. Изпълненията ще започват от сутринта и ще продължат до късно вечерта, като няма да се заплаща вход. Организаторите приканват всички присъстващи да си носят и одеяла за пикник.

Още новини от Пловдив и региона гледайте в емисията на TNS TV:

Още новини четете ТУК

TNS.bg