На 13 февруари 2016 година за по-малко от час багер събори бащината къща на Милен Паунчев – пловдивчанинът, който за няколко месеца се превърна от милионер в бедняк и чиято история бе разказана от TNS.bg. Новият собственикът  на имота - Найден Тодоров останал като попарен, разбирайки , че от двуетажната луксозна сграда в квартал "Беломорски" е останала само купчина тухли и на следващия ден пуснал жалба в прокуратурата. Той така и не разбрал кой е съборил къщата, тъй като тежката техника се е изнесла скоростно от имота.

Образувана е проверка за самоуправство, която е възложена на Първо районно управление. Разследващите обаче очевидно срещат затруднение с установяването на извършителя, тъй като месец и половина по-късно проверката не е приключена и по искане на полицията е удължена с още 30 дни.  

За сметка на това пък собственикът, който остана без собственост и Паунчев са потърсили алтернативен начин да открият хората, които са съборили къщата. Те наемат частна детективска агенция и частните ченгета успяват да установят не само цялата тежкотоварна техника, която е била на място, но и човекът ръководил операцията. Видеокамерите на магазин в съседство са заснели камионът , докарал платформата с багера. Със специален софтуер регистрационните номера са изчистени и собствениците им установени. Събарянето е било възложено на фирма "Стенли Транс" ООД, а багерът е камионът са наети от други пловдивски компании. Управител на дружеството е Стилян Стоичков, а операцията по събарянето е водена от неговия баща Рангел Стоичков, потвърди детективът Стоян Мирчев. 

"Да, смътно си спомням, че събаряхме някаква къща" призна Рангел Стоичков в телефонен разговор за TNS.bg. Той обаче отказа да коментира по чие нареждане и на база на каква документация е съборена сградата. " Вие не сте полиция!" бе железният му аргумент. След това се възмути, че медията се занимава със събарянето на "някаква съборетина". 

Всъщност данъчната оценка на съборетината е близо 70 000 лева, а пазарната й оценка над 150 000 лева. 

Къщата е предмет на съдебен спор между Найден Иванов и фирма "Евелина Трейд". На 3 октомври 2014 година съдия –изпълнителят въведе във владение представителите на представителите на фирма „Евелина Трейд” - дружеството, което е купило последните 17 декара на Милен Паунчев.

Година и половина по-късно Найден Иванов, печели делото, заведено срещу въвода. На 3 февруари Окръжният съд излиза с решение, че отменя въвода на ЧСИ Стефан Горчев като незаконен. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Милен Паунчев и Иванов  очакват и решение по делото за собствеността на самата къща. Която обаче вече не съществува. 

Двуетажната къща е срината до основи, лятната пристройка зад сградата също. Оцеляла е само дървената беседка в двора.  Съседи тогава разказаха, че два – три дни по-рано една бригада е влязла вътре и изнесла кухненските електроуреди, мебелите и е свалила климатиците. Под руините остана луксозният ремонт,  направен от Паунчев по времето, когато той все още е бил милионер. 

Адвокатът на фирма "Евелина Трейд" също е пуснал жалба за съборената къща.  

Въпросът за това кой е съборил къщата на Паунчев очевидно вече има отговор. Сега остава полицията да установи кой всъщност е поръчал събарянето на сградата. Защото в район "Южен" няма никаква следа от документи, които да уреждат събарянето. Според член 191 от Закона за устройство на териториите собственикът може да премахне законна постройка след като получи План за управление на строителните отпадъци и План за безопасност и здраве. Такива обаче не са били искани от  районната администрация, коментира кметът на "Южен" Борислав Инчев. 

Какво разказаха собственикът на къщата, частното ченге и строителят вижте във ВИДЕОТО!

Камионът, теглил платформата, върху която е бил натоварен багера.

Камерата на магазин в съседство на къщата е заснела тежката техника, разрушила къщата

 

Видеото показва и как Стоичков насочва техниката към къщата

 

Това остана от къщата на Паунчев на 3 февруари

Така изглеждаше "съборетината" пред 2014 година

Цялата история на бедняка - милионер четете ТУК!

 

TNS.bg