Нивото на опасност в белгийската столица е вдигнато на IV степен, съобщиха от Брюксел пловдивчаните Любка и Пламен Коцашки, коите се намират на 4 спирки от взрива. В момента извеждат блокираните по-рано хора в метрото, тъй като то е спряно. Хората вървят по релсите. непрекъснато се чува вой на сирени. Улиците в един от богатите квартали на Брюксел са абсолютно пусти, колите са изоставени, никой не ползва никакъв транспорт.

По информация на очевидци тела са хвърчали във въздуха - било е зловеща гледка, разказаха пловдивчаните. Според тях висока степен на опасност е обявена и в Холандия. Хората са предупредени да не контактуват с непознати. Всички, които имат тази възможност, работят от къщи. Има призив на властите да не се използват мобилни телефони на територията на целия Брюксел.

Допълнена в 12,45 ч.: Преди минути от La PremièreVerified account @lapremiere уточниха, че загиналите са 15, а ранените - 55 души. Очаквайте подробности!

Обновена: Брюксел официално съобщи, че жертвите при общо четирите взрива - 1 на летището и 3 в метрото на Брюксел, засега са 35, а ранените са 23, предадоха български новинарски електронни медии. Потвърдено е също така, че на летището в белгийската столица е извършен терористичен акт от камикадзе, който се е самовзривил. Подробностите за взривовете в метрото все още се проучват.

Междувременно стана ясно, че ще един взрив е проехтял на летището в Брюксел, предава РИА Новости. Белгийски екип сапьори детонираха невзривена бомба. Новината потвърди Ройтерс, позовавайки се на белгийската телевизия VTM.

На живо - тук:

Още новини четете ТУК

TNS.bg